4 Kasım 2013 Pazartesi

Kiremitdere Camii, Beykoz, İstanbul


 
Kiremitdere Camii, Beykoz, İstanbul 
Camii, yol güzergahında bulunduğu için önümüzdeki günlerde yıkılacak.

Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta Meclis'teki grup toplantısında Odtü'deki yol tartışmaları esnasında "Yol medeniyettir. 

Cami bile olsa yol oradan geçecekse o camiyi yıkar, o camiyi gider başka yerde inşa ederiz" sözü gerçek oluyor.

Star'ın haberine göre, Beykoz'da yol ortasında kalan Kiremitdere Camii, yenisi yapıldığı için önümüzdeki günlerde yıkılacak.
20 YIL ÖNCE İBADETE AÇILDI
Yaklaşık 20 yıl önce ibadete açılan Kiremitdere Camii, Kiremitdere Caddesi'nin ortasında keskin virajın içinde olduğu için görüşü neredeyse sıfıra düşürüyor ve birçok trafik kazasının meydana gelmesine yol açıyordu.
Mahalle sakinlerinin anlatımına göre Başbakan Erdoğan'da, Belediye Başkanlığı döneminde tesadüfen ikindi namazını Kiremitdere Camii'nde kılmış.
 Kiremitdere Camii, Beykoz, İstanbul

BAŞBAKAN "YIKIP, YENİSİNİ YAPARIZ DEMİŞ"
O dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Erdoğan, caminin konumunu beğenmemiş, yolu daralttığı için cemaate "İleride bu camiyi yıkıp biraz daha geriye yenisini yaparız." demiş.
Ancak kısa süre sonra Başbakan Erdoğan'ın cezaevine girmesi ve yaşanan gelişmelerle yeni cami yapılamamış.
YENİSİ YAPILDI
Eski adıyla Kiremitdere yeni adıyla Mültezem Camii'nin önünden geçen yol, bir taraftan Dedeoğlu'na diğer yandan Kavacık'a bağlanıyordu.
Geçtiğimiz yıl Beykozlu Mimar Bayram Çevik'in, tasarladığı cami Rizeli iş adamı Sefer Kukul ile bazı hayırseverlerin bağışları ve Beykoz Belediyesi'nin de katkılarıyla kısa sürede tamamlandı.

BİR CAMİ DAHA YIKILACAK

Mimar Bayram Çevik, yine Beykoz Ali Bahadır Köyü'nde bir caminin yol içinde kaldığı ve meydanı genişletmek için yıkılarak yenisinin yapılacağını söyledi.
Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de Kiremitdere Camii'nin kazalara sebep olduğunu belirterek bu işte emeği geçen herkese teşekkür etti.
Haberin kaynağı:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder